Hundmat för allergiska hundar

Hundmat för allergiska hundar

Många hundar är allergiska, intoleranta eller överkänsliga för olika sorters mat. Det finns också vissa livsmedel som vi människor tycker är jättegoda men kan vara livsfarliga för hundar.

Du ska aldrig ge en hund choklad . Detta beror på att choklad innehåller teobromin som är farligt för hundar. Ju mörkare chokladen är desto med teobromin. Hundens hjärta men även nervsystem överstimuleras vilket kan ta livet av hunden.

Andra saker som hundar inte ska äta är lök, vitlök, alkohol, tobak, kaffe, vindruvor, russin, nötter (främst macadamianötter). Lök och vitlök till exempel påverkar hemoglobinet i de röda blodkropparn. Nikotinet i tobaken kan ge förgiftningssymptom.

Glutenallergiska hundar

Glutenallergiska hundar

För gluten­allergiska hundar ersätts vete, havre och korn i hundfodret med ris och majs vilket även säkerställer en bra balans på fibrer och håller magen i trim.

Laktosintoleranta hundar

Laktosintoleranta hundar

Många hundar är laktos­intoleranta vilket för att de inte ska få i sig mjölkprodukter. Det finns dock laktosfria mjölkprodukter som kan fungera för dessa hundar.

Proteinallergiska hundar

Proteinallergiska hundar

Att vara protein­allergisk är inte helt ovanligt för hundar vilken för med sig att de inte ska äta t.ex. kött. Det finns torrfoder som innehåller sönderdelat protein, hydrolyserade protein, vilket brukar fungera för de flesta proteinallergiska hundar.


Allt intressant om valpar

Här kan du hitta mycket information och fakta om valpar men också en del kul och lustigt gällande valpar, hundar och valptillbehör.Meny - Valpar
Till förstasidan på www.valpar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter