Hundfoder efter hundens ålder

Beroende på hundens ålder har hunden olika krav på hundfodret. En ung hund behöver mer energirik föda än en gammal hund.

Hundfoder för valpar

Hundfoder efter hundens ålder

En valp kan under sina två första månader öka sin vikt 10 ggr. Hundfoder för valpar ska därför säkerställa en korrekt tillväxt via väl avvägt energiinnehåll och ett högt proteininnehåll. Dessutom ska hundfodret anpassas till valpens matsmältning men samtidigt vara mycket gott.

Ett hundfoder för en valp ska även skydda mot tandsten och höja valpens immunförsvar.

Ett bra hundfoder för en valp ska ha en fördelning på näringsvärden på ungefär 1/3-del protein, 1/6-del fett och 1/3-del kolhydrater.

Hundfoder för vuxna hundar

Aktiva vuxna hundar och unghundar behöver ganska mycket energi.

Ett bra hundfoder för en aktiv vuxen hund bör ha en fördelning på näringsvärden på ungefär 1/4-del protein, 1/6-del fett och 2/5-delar kolhydrater.

Hundfoder för gamla hundar

Hundfoder för vuxna hundar

För att förebygga tandsten hos äldre hundar som inte äter så mycket kan ämnen som binder salivens kalcium tillsättas till hundfodret. Dessutom bör hundfodret att ett ganska lågt energiinnehåll eftersom äldre hundar inte är så aktiva.

I hundfodret till äldre hundar tillsätts även glukosamin och kondroitinsulfat för att främja ledernas rörlighet.

Hundfoder för en äldre hund bör ha en fördelning på näringsvärden på ungefär 1/5-del protein, 1/12-del fett och hälften kolhydrater.


Allt intressant om valpar

Här kan du hitta mycket information och fakta om valpar men också en del kul och lustigt gällande valpar, hundar och valptillbehör.Meny - Valpar
Till förstasidan på www.valpar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter