Hundfoder

Hundfoder

Hundfoder och hundmat är speciellt sammansatt anpassad föda för hundar. Vad hundfodret innehåller eller dess näringsinnehåll ska variera beroende på hundens ålder och vilken storlek på hund du har.

Hundars aptit kan också påverka valet av mat eftersom vissa hundar är kräsna eller vana vid en sorts föda och vägrar äta annat hundfoder medans andra hundar äter alla typer av hundfoder. Ofta skiljer det mellan hundraserna vilken aptit hunden har men naturligtvis är det till viss del individberoende.

Eftersom hunden är människans bästa vän så vill alla hundägare sin hunds bästa. Bra och näringsriktig mat för hunden är den bästa hundförsäkringen du kan ge din hund för att den ska hålla sig frisk och alert.

Grundtyper av hundfoder

Typer av hundfoder

Det finns tre huvudtyper av hundfoder om används till att utfodra hundar.

Torrfoder

Blötfoder & Torrfoder

Torrfodret är det vanligaste hundfodret vars ingredienser först har finfördelats och blandats ihop till en näringsriktig blandning för att sedan pressas samman till små hårda torra bitar för att avslutningsvis torkas. Detta kallas våtextruderade vilket är den vanligaste metoden för tillverka hundfoder.

Ett torrfoder kan ha vilken form eller färg som helst och finns även i form av ätbara hundleksaker.

Blötfoder

Blötfoder till hundar levereras nästan alltid i plåtburkar. Ofta är näringsinnehållet lägre i hundfoder som är blöt än tort som undersök detta noga innan du permanent börjar utfodra din hund med blötfoder

Fryst färskfoder

Fryst färskfoder är ett bra alternativ till torrfoder eftersom de är näringsriktigt sammansatt och har en bra balans mellan alla nödvändiga vitaminer, mineraler och andra näringsämnen till hunden. Oftast består detta hundfoder av fryst kött och inälvsmat.


Allt intressant om valpar

Här kan du hitta mycket information och fakta om valpar men också en del kul och lustigt gällande valpar, hundar och valptillbehör.Meny - Valpar
Till förstasidan på www.valpar.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter